Present from Thailand!

Idag fick jag ett mystiskt packet.. Ett brev p[ posten om att jag skulle hämta ut ett packet, och jag hade inten aning om vad det var! Men jag tog bärdan till postuthämtningen och vet ni vad det innehöll?! En present från min Thai kompis Anyamanee! Hade nästen glömt bort att hon skickat en present till mig, hon sa det på facebook för ungefär en månad sedan, men hade inte en tanke på det idag, blev så glad! Skrev till henne på facebook direkt, och ska skicka en present till henne så fort jag hittat nått riktigt bra svenskt, säg till om ni kommer på nått bra!
 
 
Mystiskt packet.. Tills jag läste avsändaren och såg att allt är på thailänska.
 
Innehållet! Bilder från delen av Thailand där hon bor, fina små börcker och nyckelringar till mig och mina kompisar!
 
 
Anya! If you see this, I just want to say that I am soooooooo glad for your present! It really made my day! Thank you thank you THANK YOU!!! I will send you something really swedish soon.. So be prepared!
 

U.S. Embassy visit

Idag har jag varit på den Amerikanska ambassaden, eller idag, mer imorse. Va tvungen att gå upp klockan 5 på morgonen för att hinna dit till halv 8. Väl där fick vi vänta ett tag, sen fick man gå in en i taget (många andra som också ska åka som studenter va där). Det va sjukt hög säkerhetskoll, de kollade till och med under mina skosulor, och jag fick inte ha med min mobil in. Väl där inne fick man prata lite med olika personer om varför jag ska till USA, hur länge jag ska va där och om jag vet vart jag ska och så, och så fick jag lämna fingeravtryck. Allt gick egenom och jag kommer få mitt VISA, om jag bara skickar in en till bild på mig själv, hade tydligen missat att man skulle ha 2.. Hade bara en, så fick bakläxa och ska posta in en bild imorgon. Känns skönt att jag iallafall kommer få mitt VISA! Men har kämpat typ hela kvällen med att skriva ut den lilla bilden på mig själv i 5x5 cm, men min kassa skrivare kan inte pressa ut den i nån kvalitet at all! Blir randigt och färgen är typ slut. Cyklade till morfar och försökte hos han, men han hade också slut på bläck, men pappa ska skriva ut den på jobbet imorgon, så det löser sig.
 
I övrigt idag har jag inte gjort så mycket, efter ambassaden gick jag och mamma til söder, och köpte rökt tofu, den är ASGOD!!! Bästa på länge asso! Och vi mötte även mormor och åt typ brunch. Låg och solade på baksidan en timme här hemma med, va skönt, ska nog göra det imorgon med, så man får till nån bränna i år lixom! 
 
 
Bilden till vänster är den jag ska skicka in till Ambassaden som mitt andra profilfoto, dock utan redigering, man måste se min exakta ögonfärg och hudfärg och grejs, och bakgrunden MÅSTE vara vit, och jag måste kolla rakt fram och se normal ut, haha, sjukt mycket regler de har. 
 
Såg förresten en bra film ikväll, den hette "Friends with benifitts", asgammal jag vet, men har inte sett den förrens nu. Om du inte har sett den borde du göra det!
 

Beautiful nature

 
 
 
 
 
 
 

Midsommar

Sill, som va väldigt fin att fota! Men inget för mig som är veggo, men har ändå aldrig gillat sill..
 
Det blev rätt kyligt när det helt plötsligt började ösregna, så vi gick in och tände en brasa.
Kubbspelande, med konstga regler.
John
John och Inez.
Inez
 
 
 
John och Ingrid
 
Sååååå svenskt
 
Grilling!
 
Det va sjukt myggigt, mina ben är helt uppätna, men försökte rädda mig med ett badmintonträ
 
Inez skulle bada
 
Det va kallt.
 
Men hon kom i!
 
 
Sen girllade de andra marchmellows på ett ljus, eller de blev kolsvarta, och tog eld.
 
 
Jag firade midsommar på Johns landställe på Thorö med hans familj, det va supermysigt och kul! Riktigt bra sommarminne!

First year graduation

 
 
 
 
Jonna till vänster, Mona och karin till höger
 
Maria, Eleni, Filip, jag och Karin.
 
Nora och jag, Bella och jag, Nora och Maria.
 
Filip och Mr. Goddard.
 
Jag, Nora, Maria, Goddard, Eleni och Maria
 
Maria och Eleni, Filip och Eleni, Bella och Eleni, ett helt Eleni kolage!
 
John.
 
Ja, då va det skolåret slut, första åter i gymnasiet, men inte det sista, men sista året med den klassen! Måste ju gå om när jag kommer hem, så får gå med 97:orna. Jag har haft ett fantastiskt år, lärt mig mycket, vuxit som människa och fått mängder av nya vänner! Kommer verkligen sakna min klass!
Nu är det sommarlov! Men inte så mycket till lov för mig eftersom jag jobbar, jobbar nästan varje dag, och kommer inte hem förren vid halv 12 tiden eftersom jag oftast har hand om stängning. Det är därför jag inte hinner skriva, och inte har så mycket att skriva om. Känns lite bittert att jag missar typ hela sommaren, men om jag inte jobbar nu så har jag ju inget att leva på i USA, så då får jag ju sitta inne hela de året istället, och då jobbar jag hellre nu. Jag kommer inte få något CSN:bidrag när jag är borta, så måste tjäna ihop mina egena månadspengar, vilket jag gör nu!
 
Allt är nästan klart inför min resa nu, alla vaxinationet och hälsocheckar är klara, och alla papper är ifyllda! Det ända som skanas är ett besök på Amerikaska ambasaden på måndag, så jag får mitt visum, sen är det bara TACK OCH HEL LEVERPASTEJ! Eller måste ju ha en familj som kan ta emot mig först, men jag borde få den nu under juli, så snart får jag nog veta vart jag hamnar! Så spännande!
 
Imorgon efter jobbet ska jag åka med John och hans familj till deras landställe på Thorö! Vi ska fira midsommar där, kommer bli awesome! Tar med kameran, denna tripp måste förevigas!
 

The two last days.

Har inte skrivit på några dagar, har haft så otroligt mycket viktigt för mig så jag har inte hunnit! I wish.. Vet faktiskt inte riktigt vad jag har gjort som har tagit så värst mycket tid så jag glömt skriva. Så gick egenom fotoalbumet på min mobil för att se om det fanns några ledtrådar på vad jag har gjort och hittar detta:
 
 
Då kom jag ihåg lite! De 2 bilderna till vänster är från igår, jag hade bara ett kort kulturprov klockan 9 i aulan, sen slutade jag. Trodde jag skulle jobba så henkade på John hem till han för att vänta på att jag skulle börja jobbet, men fick senare ett sms att det va så lugnt på jobbet så jag inte behövdes. Så istället kollade jag och John på 2 filmer, och delade på en bullkrans, MUMS! Ni ser att vi verkligen tänkte på tallriksmodellen där va? Den andra bilden är från tåget hem, det spöregnade. Blev typ dyblöt när jag gick från tåget, men det va lite mysigt.
 
De 2 bilderna till vänster är från idag, jag har varit ledig hela dagen, så passade på att sova ut, och bara inte göra  någonting vettigt alls! Gick dock till centrum och handlade lite, frukten va slut. Jag och min kära broder grillade middag, blev grönsaksspätt, veganbiff, färskpotatis och grönalinsersallad! SÅÅÅÅÅÅÅ GOTT!! Vi gick senare över gatan med mamma till våran granne Simon som tog studenten idag, det va kul och de hade god tårta. Simon ska också åka till USA i höst, fast bara i ett halvår, och han ska gå på collage, så inte riktigt samma som jag, men ändå, kul att vi åker samtidigt. 
Nu ska jag läsa vidare i boken jag lånat idag p bibblan, Ute/Inne, har kommit en bit redan och den är riktigt bra! Men ska inte va vaken för länge, imorgon är det skolavslutning och jobb. Sista gången jag är en den av SPA1D, och går i min klass för hela mitt liv, kommer ju behöva gå om efter USA, så kommer inte vara kvar i klassen..

 
 

Canadian bread

 
 
 
 
Idag har det åskat, brutalt mycket! Huset skakade och höll på att flyta iväg i regnet. Så jag har typ inte gjort någonting, suttit inne och kollat på film och bakat bröd.
Detta är mitt favoritbröd, och jag vill kunna bara det i USA, så tänkte att det då kunde va smart att ha receptet här på bloggen! Jag brukar även hälla i nötter i brödet, och pumpafrön och sånt där, då blir det änu godare!
 

Watermelon-coco-banana-smoothie

 
Jag tog fram min stavmixer, kokosmjölk, vattenmelon och en halv banan och whent totoally cray-cray asso! Och så speciellt got blev det inte heller.. Så jag gjorde om den till glassar som nu står i frysen, kanske blir godare i kallare variant.. Jag åt glass och rabarberpaj istället, så nu är jag hög på socker och lyssnar på hippiemusik, finfint.
 
 
Men fin blev den iallafall!
 

Good stuff

 
Sitter här på min balkong och njuter av värmen! Skulle egentligen jobba till 8 ikväll, men det va så dött så jag fick gå klockan 4, helt sjukt! Så jag gled runt lite på söder, och hittade en veganaffär som sålde veganskt godis! Gabbi hade tipsat mig om den för länge sen, men nu hittade jag det äntligen, herre min gud va gott det va! Har ju inte ätit gelatingodis sen jag gick i 4:an, alltså typ 6 år sedan, och först idag hittade jag denna guldgruva med godis jag kan äta!! Jag kommer bli stammis fort!
Köpte även en halv vattenmelon på sergel, när jag skulle betala hade jag inte tillräckligt med pengar, men de tog euro, så det räkte ändå, Sverige är allt på väg att bli riktigt internationellt!
"Goody good stuff", ja det va precis vad det va! Den är redan tom, ska bli min nya tradition, en påse lördagsgodis! De va inte så dyra heller, en sån här påse kostade 15 riksdaler, ingenting för denna sensuella foodorgasm!
Om ett tag ska jag åka tillbaka till stan för att hänga med John, vi ska göra stan osäker!

Strawberries with Etienne

 
Idag hade jag egentligen planerat att ligga och steka i solen vid morfars pool och sen åka till Rudan med Ettis och grilla och mysa, men nej, så blev det inte! De ringde från jobbet för att nån blivit sjuk, så jag fick hoppa in i stället. Trodde det skulle bli en kaos-kredag, men verar som om varenda stockholmare har flytt ut på landet, så det blev en väldigt lugn kväll på jobbet! Jag födrev den mest med att äta jordgubbar!
 
 
Innan jag började jobba åkte jag in till stan och gick runt lite med Etienne, hon köpte en present till en kompis och jag köpte en tröja, halsbandet på bilden och en typ plansch/tygbit att ha på min vägg, blev ganska awesom snyggt måste jag säga! 
Innan jag stack och jobbade satt vi vid kajen i Gamla stan och delade på 2 liter jordgubbar, det va mysigt och gott! Och jag blev proppmätt.
 
Nu ska jag sova!

Surprise fika at Mr. Knox!

Vi anlände till Mr. Knox hus innan han kommit hem, vi hade snackat med hans fru så det va ok, och hon hjälpte oss att fixa så han kom hem. Vi pimpade hans trädgård en aning och satte upp picknickfilten fullpackad med fika!
 
Han blev superglad när han kom hem! Va jättekul! Vi sjöng hans låt (han har 2 egena sånger), som vi lärt oss sjunga och spela, och pratade, skrattade och åt!
 
Till höger är Knox fru och barn. Till vänster är Emma, da pimp!
 
Jag låg och chillade i gräser och läste på sångtexten.
 
Mr. Knox visade oss fotoalbum från när han va liten!
 
Sen tog han fram grillen! Dax för middag! ALLT fanns på den grillen! Gudomlig middag! Så gulligt att han och hans fru fixade extra mycket grönsaker så jag överlevde som vegetarian!
 
Tips från Mr. Knox: Om grillen börjar bli tam, ta fra en hårfön och föna igång lågan igen!
 
Resultatet blev ju gudomlige!!
 
Natalie!
 
Till höger, Anne, Emma och Bianca i en härlig hög! Till vänster, Mr. Lidström, (Lidis), viste inte att han var en sådan lägereldspojke! Han spelade hela "Hit me baby one more time", och sjöng med en väldig inlevelse, roligaste han någonsin gjort!
 
Som avsjut bildade vi en stör mysig hög på picknickfilten! Va supermysigt! Mr. Knox och hans fru är på kanten. 
 
Va nog en av de roligaste och mysigaste dagarna jag haft på länge! Blev så glad av hur glad Mr. Knox blev! Det va en sån härlig känsla att göra någon annan så glad! Jag lärde känna mina vänner ännu bättre, och ja, har haft en bra dag helt enkelt. Man borde göra sånt här oftare, så enkelt men så bra. 
 

Swedish fika på G

 
Ska strax springa till tåget, jag och klassen ska nämnligen överaska våran lärare med att sitta på hans baksida med fika när han kommer hem från en konsert! Vi har snacka med hans fru, så hon vet att vi ska komma. Kommer bli askul!

.


Boat trip with Pavlov house

Eleni, Phlip, Jag, Filip, John, Nora, Isabelle och Maria
 
Isabelle, Nora, Vida, Sabrina, Jasmine
 
 
Filip, Eleni och Maria
 
Maria, Sabrina och Vida
 
Jonna, Emma, Ally, Jesica, Bianca och Anne. Till höger är Mr. Knox, the hear of the house and my mentor.
 
Det va presidentbyte för houset! Och Peter blev den nya!
 
Jag har haft en toppendag! Hade sovmorgon till halv 12, och då åkte mitt house, Pavlov, gemensamt till kajen och hoppade på våran skuta, vi satt och kollade på den fina utsikten ett tag, och hade kul. Sen gick vi in till nån typ matsal där vi hade prisutdelningar och Mr. Knox höll lite tal. 
När vi kom i land igen vid halv 3 va det fullt med studentflak runt i hela stan, luktade öl överallt! Åh vad jag vill ta studenten! Men men, bara 3 år kvar.. Jag gick med några kompisar till Kungsan och satt och chillade. Hela dagen måste vi alla sett ut att komma från nån religiös internatskola eller nått med skoluniform på, haha!
 
Vid 4 tiden kom min käre bror in till stan och vi gick och chacka biljetter till The hangover 3, vi käkade thaimat och köpte lite grejer medans vi väntade på att den skulle börja. Den va faktiskt bättre än jag förväntat mig! Riktigt rolig, så se den!

Time for the boat trip!

 
Strax ska jag tagga till tåget för att åka tillskolan, och sedan ut till havs i nån skuta med hela houset Pavlov! (Min del av skolan eller hur man ska förklara).
Det är dresscode idag, så n:1 är på, vilket är typ min skoluniform, består av vit skjorta pavlov-slipsen och svarta byxor, har cardigan över oxå för att det kommer vara kallt på båten, är till och med kallt hemma..
 
Ska bli riktigt kul! Men jag undrar lite vad vi ska göra på en båt i flera timmar, mat ska vi ha ätit innan, så inget käk blir det, kanske snaks om vi har tur. Innan jullovet hade vi House supper, vilket va ett stort julborn med houset, när de för övrigt hade glömt beställa mat till oss vegetarianer, så jag fick lärarna att gå och handla thaimat till oss, kan varit det bästa julbordet jag varit med om! Men då delade de ut priser för vissa elever som utmärkt sig, man fick speciell slips, eller biobiljetter, jag fick faktiskt en biobiljett för att jag tydligen va så positiv och aktiv på no:n! Jag hoppas jag får en biobiljett idag me! Så jag kan se The Hangover 3 gratis, haha!

Sports day!

Hela min klass, SPA1D, med en av våra mentorer med i bilden (han med skägget), Mr. Lidström, eller Lidis rättare sagt!
 
Anne och Bianca
 
Emma och Anne
 
Nayra
 
Jonna, Denice och John
 
Jonathan, John, Karin, jag och Maria i bakgrunden, haha!
 
Det va fasligt kallt! Höll seriöst på att frysa ihjäl asso! Thank the lord att Eleni hade med sig en filt, såhär låg vi och skedade hela dagen!
Nora till vänster, även till höger, med Emma, Anne och Isabelle.
 
Jasmine, Bella, Emma Nora, Maria, Vida och Nathalie
 
Det va stövelkastning som ni ser!
 
50 shades of Philip som hjuvlar!
 
Jag och Maria spänner på staketet!
 
Meeeee
Swedish fika-festis! Kommer sakna dessa i Staterna! De har varit med på alla utflykter och fikor jag någonsin varit med om och kan minnas! Fina grejjer!
 
Sen va det dragkamp! Pavlov kom 2:a!
 
 
Det va en rolig dag, nu när jag tänker efter i efterhand, men under dagen frös jag mest, va så himla kallt! Och vi idrottade inte så mycket för att vara en idrottsdag om man säger så, va mest väntan. 
 
Nu är äntligen allt jobbigt i skolan slut, och jag har lämnat in min sista essay för i år!! Sån härlig känsla! Så nu har jag tid att blogga igen, vilket ska bli kul! Har inte viljat göra det medans jag haft så mycket i skolan, har behövt all tid till det. Och har inte varit så mycket som har hänt heller. 
 
Imorgon är det House Supper, vi ska åka nån båt med mitt house, (Pavlov), kommer delas ut priser och vi ska vell ha trevligt och umgår i våra n1:s (Pavlov slips, vit skjorta och mörk nederdel, typ skoluniform som vi bara behöver bära på speciella tillfällen). Tar med kameran, så visar mer imorgon!