Passion fruit cheesecake

Mamma fyllde ju som sagt år idag, så jag bakade en Cheesecake med passionsfrukt och citronsmak! DEn blev supergod, och den tog slut snabbare än det gick att baka den. Den va även väldigt lätt att göra, man behövde inte ens en ugn, bara en frys, så den går att laga om det blir strömavbrott mitt i vintern!
 
 
 
Recept:
Till 8 pers (men är alla hungriga räcker det bara till 4..)
  • 2 ägg
  • 12 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • rivet skal och saft av 1 citron
  • 2 passionsfrukter
  • 2 dl crème fraiche
  • 7 digestivekex
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till ett fast skum. Vispa grädden. Rör ihop äggulor med socker, vaniljsocker, citron, passionsfrukterna och crème fraiche. Vänd ner vispgrädde och äggvitor. Krossa eller mixa kexen. Fördela hälften av kexen i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Häll blandningen i formen och strö över resten av kexen. Täck formen och låt den stå i frys minst 4 tim. Låt stå i kyl ca 30 min innan servering.

Fruit sallad

 
Sommarsmaker som dansar på smaklökarna! Det va en riktigt god tallrik men massa frukt. Efter min skogspromenad gick jag förbi centrum och köpte lite saker till mammas tårta, och lånade en ny bok på bibblan, som inte öppnade förrens klockan 2, och jag och alla pensionärer va där redan 5 i, så vi stod tillsammans i en ivrig skara och trängde oss in när biblotikarien äntligen öppnade dörren! Detta fruktfat med en bra bok gjorde min eftermiddag till en riktig höjdare!
 
För alla er som undrar, Nej, jag vet ingenting nytt om USA.

A trip in the woods

 
 
 
 
 
 
 
 
Idag va jag ledig, och hade inte direkt någonting att göra, men det va perfekt fotoväder ute, molnigt, och hade precis regnat, så jag tog med mig kameran och gick ut i skogen. Jag känner mig riktigt nöjd med bilderna faktiskt. 
Det är även mammas födelsedag idag, och jag har dundrat på och bakat en en riktigt nicig creme freaiche tårta med smak av passionsfrukt och citron, den står i frysen nu, men smeten smakade ljuvligt, så den kommer nog mamma gilla! 
 

Some ballet class pictures!

Margarita hjälper mig att luta mig bak rätt! Världens bästa ballet lärare!
 
 
 
 
Ja det här är lite bilder som pappa tog när han kollade på en av mina sista baletträningar på Danscenter innan sommarlovet! Har inte sett dem förrens idag eftersom han har haft dem på sin mobil, men här är de! 
De är tagna på en nybörjarlektion, då jag brukade köra tåspets (skorna, asso att man står på tå) med en till tjej medans de andra körde med vanliga skor utan att stå på tå på nybörjarnivå. Jag tränade på de flesta nivåer de har på danscenter, inklusive tåspets, för att bli bra!
 
Imorgon ska jag äntligen köra balett igen! ÄR SÅ TAGGAD! Ska på en intensivkurs på Baleyyakademin måndag-fredag, och det är ganska hög svårighetsgrad på den kursen, jag hoppas det går bra!!
 

FINALLY some ballet!

 
Ja! Jag fick ta en sommarkurs som jag har längtat efter ända sen baletterminen tog slut i slytet av maj! Slapp skatta på lönen den här månaden, (börjar betala skatt nästa månad), så hade mer pengar än jag trodde, och därför lyckades jag övertyga mamma att få ta en balettkurs! Ska bli så sjukt kul!!! ÄR ASTAGGAD! 
Är dock lite nervös, eftersom det är ett ganska högt steg av balett, kanske lite svårare än vad jag är van vid.. Men om man inte riskerar lite har man ju inget att vinna, och jag vill bli BRA! Så ska ligga och strecha resten av kvällen nu då.
 
 

The last family fika

Idag kom nästan hela feta släkten och några familjevänner över på typ "Hejdå fika", vi fikade och pratade och umgicks och åt ännu mer fika! Det kändes skönt att träffa alla en gång innan jag taggar, jag träffar ju inte kussinerna så ofta lickssom. Jag fick lite fina blommor, en del dollar och en USA bok. Jag kommer verkligen sakna min familj! Tur att de kommer vara kvar när jag kommer hem!
 
Vi hade en liten frågesport om USA, och Ullis va inte så diskret med sitt google-fuskande.. Konstigt att hon vann..
 
Min fina farmor!
 
Milton hittade min gamla lekstuga, måste säga att han har en asfräsig hatt!
 
Söta Mathilda, såååå söt kussin!
 
Min älskade moder!
 
Jag ch Lovisa! Tänk att vi har känt varandra sedan dagis, känns nästan som om vi skulle vara släkt ibland, haha!
 
Fina mormor.
 
Martin, Ida, Lovisa och Peter!
 
Det här kommer verkligen vara en sådan dag som jag kommer tänka tillbaka på när jag sitter i USA och tänker på Sverige.
 

Answer to question

 
Jag har ingen aning! Vilket suger! Har inte fått min familj ännu, så därför har jag heller inte fått något avresedatum, men jag ska på ett läger i New York med andra som åker med STS en veckan innan jag reser till min familj, så jag måste matcha någon av dessa veckorna, så jag vet att jag kommer åka mellan den 25 juli och den 25 augusti, eftersom det är då dessa veckor är.
 
Direkt när jag får veta vart och när jag ska åka kommer jag tala om det här på bloggen! 

Reading and preparing.

Idag börjar jag inte jobbet förren klockan 4, så sitter på balkongen och läser STS manualen som kom igår på mejlen, och skriver ner frågor som jag ska fråga min familj när jag kommer dit, så det inte blir några missförstånd och så att de känner att jag faktiskt är intresserad. 
 
Riktigt bra manual faktiskt! Står mycket bra, och den ger massor av tips inför möjliga problem som kan uppstå.
 
Men vissa saker i den är vell självklara, som den här listan om vad som är realistiskt att förvänta sig, och vad som inte är det. Menar, vem förväntar sig att komma till en filmstjärna, ha en betjänt, chaufför, och äta biff till middag varje kväll?! HAHA! På ett annat ställe i manualen står det tips om vad man ska ha på sig i skolan om man är tjej eller kille, men det viktigaste är tydligen "Teenagers prefer casual wear and often blue jeans are worn at school." , just BLÅA ska jeansen tydligen vara me, jag kommer vara ute eftersom jag bara har svarta! Too bad.
 
Hoppas verkligen jag får min familj snart! Är ju astaggad på att se hur jag ska bo!!

One summer day of from work!

Jag åkte till Eriksdalsbadet för att simma 2km, men först va det bara halvtimmestrafik från Västerhaninge, och sen va det förseningar på tunnelbanan så tog aslång tid att ta sig dit! Men till sist kom jag fram, det gick bra att simma, lättare än förut, konstigt att man kan bli tränad av att vila, haha!
Dock skämde jag ut mig framför några ganska väldigt vältränade stiliga gossar, typiskt mig att säga nått innan jag tänker!
Okänd good looking guy till sin kompis: Det är så sjuuukt varmt i poolen asso! Måste va minst 25-27° asso! 
Jag: Det är bara för att alla barn kissar i den!
Bra tänkt Erika BRA!! Bra första intryck licksom! De kollade snett på mig varje gång jag simmade förbi dem..
 
Väntade på familjen i Vasaparken, vi skulle gå och käka!
 
Blev en nicig Thai restaurang!
 
Mamma och pappa hade som vanligt beslutsångest (särskillt pappa..) för vad de skulle förtära denna kväll!
 
Jag valde iallafall en grönsakswok med tofu, bad om att få den extra stark, haha, älskar stark mat! Va galet gott! Patrik tog samma sak, men han orkade inte allt, så jag åt upp hans rester me, haha!
 
Familjen hade tagit bilen till stan, så det va skönt att bara sitta i baksätet och smälta all mat på vägen hem.

Tried the STS-shirt

 
Har helt glömt bort att jag ju fick en t-shirt och en ryggsäck från STS på avresemötet för typ två månader sedan! Har inte ens öppnat plastförpackningen på tröjan förren nu! Men nu är den testan, och sitter som en smäck! På ryggen står det "Time of my life" och alla länder som STS jobbar med. Väskan tycker jag däremot är väldigt ful, hehe.. Stor och konstig form, men det är bra när jag ska åka, eftersom alla MÅSTE ha på sina STS kläder på planet så ledarna som åker med kan hålla ihop oss lättare. Och eftersom väskan är så stor så får jag plats med allt mitt handbagage i den (eller inte..).
 
Btw, jag har kommit på hur man får livet att kännas med chill och sommrigt året om! Lyssna på sommrig musik på spotify, och sen sätter ni på detta mysiga vågljud i bakgrunden, allt blir bättre då! 
 
 
Jag blir iallafall lugn av det! Ska bara komma på hur jag ska kunna spela upp två saker samtidigt i mobilen... 
 

Swedish presents!

 
 
Igår va jag och mamma och handlade lite basic saker och kom på att jag ju måste ha med presenter till min (ännu okända) amerikaska familj! Så vi gick in på hemtix och hittade massor av supersvenska saker! Det blev en midsommarstång or midsummer-pole as you would say in english, en disktrasa med en dalahäst på, och så hittade jag detta supernationalistiska Iphone skal! HEEEESTAR! Jag tyckte även att amerikanerna borde få pröva på sveriges stålthet, Marabou! Så chackade två med lite goda smaker på Coop. 
Ja blir de inte glada och vill ha mig i sin familj för det här så är nått fel!

4 pics

 
Hade lite kul på datan när jag väntade på att det värsta av matkoman gått över, åt bästa middagen ever! Mina hemmagjorda pitabröd med bönbiffar, tomat och fetaoströra, avokado och sallad, med rödbets och fetaost sallad. MMMMMmmmmmMmMMMMmmmm! Åt tills jag dog!
 
Men nu ska jag till Ettis och hänga! Vi ska bada i svartan och mysa!

My dear family

Idag ahr jag och mamma varit på banken och fixat swich eller vad det hette, nån app som gör att man kan skicka pengar lättare mellan varandra på mobilen istället för att logga in på mobilbanken. Men sen kom vi på att det va onödigt, eftersom jag ju kommer byta nummer när jag skaffar ett amerikanskt abonemang, och då kommer det inte funka, hehe.. Men men, bra tidsfördriv. 
Hela familjen cyklade sen till morfar för att hälsa på! Han hade knäckt till ryggen och hade jätteont, men vi satt och pratade ett tag, och det förgyllde nog både våran och hans dag.
 
Mamma och morfar som kollar på nått gammalt kvitto.
 
Morfar målar mycket, med olja, och han har till och med ställt ut nån gång i Altea i Spanien där han och Ingrid har en lägenhet, han är riktigt duktig, och målar helst båtar, fyrar, hav, landskap och nakna kvinnor, haha! Jag har en av hans tavlor på mitt rum, gillar verkligen hur han får till färgerna på himlen. Synd att man inte fick den genen..
 
Min älskade fader!
 
 
Min brother from the same mother, Patrik!
 
När vi kom hem tyckte mamma att vi skulle ta lite familjebilder under de fina äppelträden som vägrar producera några äpplen i år!
 
Min älskade familj!
 
Jag med männen i mitt liv! Far och bror. Vi är inte så lika.. När vi typ handlar tillsammans tror folk att vi är ihop, som nån gång när en ICA arbetare kom fram med smakprov och sa till min bror: "Ska inte flickvännen ha en bit me?" Awkward for him så att säga..
 

Summersummersummer

 
 
Ja mycke har jag hunnit med på den här tiden jag inte bloggat, men mest jobbat, och sovit, hehe.. Om jag ska förklara lite utifrån bilderna så är den första till höger tagen innan en mysig kväll hos Isabelle med massa härliga människor! Riktigt lyckad kväll! Jag hängde även med John och Jonna efter jobbet en kväll runt på söder och Gamla stan, tills mamma tvingade hem mig, men innan dess hann vi prata, ha riktigt kul och dricka loka med chokladsmak (min favoritloka). 
Jag har fått itt VISA med! Så nu är det bara att lätta från detta land och flytta för ett år som det gäller! Ska bara få min familj först.
Jag och John va i Nacka en kväll och hängde med hans tjej och hennes vänner, va en riktigt kul kväll som jag inte vet om alla minns, haha, men det blev nattbad, brutal cykeltur på en packethållare i den ljumma sommarnatten, nattfotboll och massor av skratt! Bilden är från bussen hem till John efter (NEJ VI ÄR INTE TILLSAMMANS! jag sov i hans systers rum för er som undrar (min familj som troligen läser..) Vi pratade om viktiga och oviktiga saker hela vägen hem. John har redan varit ett år i USA, så han hjälper mig att förbereda ig inför mitt år, vilket ja gär sååååååå glad för! John, jag tror verkligen att det kommer underlätta för mig!
En dag låg jag även vid morfars pool hela dagen, solade, badade, lyssnade på musik och läste, va väldigt skönt, och jag blev bruuun! Ingrid tyckte hon skulle ta lite bilder till mig som jag kunde blogga med (hon är en trogen follower), men jag tror inte hon insåg att ett finger kom med i bilden, hahaha, kan misstålkas vad det är om man bara ser bilden...
Jag har även lärt mig köra motorcykel! Eller bara 125 kubikare, men ändå, rätt tungt tycker jag att lära mig på sådar 5 minuter. Va i Rudan i förrgår och hängde med några gamla brandbergsskolare, och deras kompisar som hade motorcyklaran.
Idag cyklade jag Patrik och mamma till Årsta havsbad, jag HATAR min cykel! Den har inga växlar, ingen stötdämpning och ingen luft i däcken, och sadeln är stenhård, kantig och för liten, vilket leder till att det är oerhört smärtsamt och jobbigt att cykla på den, särskillt när de andra har snabbare och bättre cyklar. Men jag tog mig dit och hem! 
Ikväll va hela familjen på middag hos morfar, kussarna Kenny och Dennis va där me! Va jättekul att träffa dem, kan ju vara sista gången jag ser dem alla innan jag åker... ÅNGEST!