In the forest

 
 
 
 
Jag kom nyss hem igen från att ha tagit en kort promenad i skogen mitt emot mitt hus med min bror. Det va svårt att få bra bilder eftersom träden egentligen var svarta av mörkret, och eftersom det blåste lite så blev de inte helt skarpa bilder på så kång slutartid, men men! Som tur va så började det inte regna, vilket jag trodde det skulle göra, eftersom det spöregnade 5 minuter innan vi gick ut. Det va även väldigt kallt, jag skojar inte när jag säger att jag hade på min mina fodrade Dr. Martens och min vinterjacka för att inte frysa, haha! Winter is coming!!
 

Music of the night

Bilden är tagen med min analoga kamera i Thailand för drygt 1 och ett halvt år sedan.
 
 
 
 
Ikväll har jag lyssnat på de här låtarna typ 20 gånger! Vet inte varför, har bara varit en kväll där de här låtarna har passat väldigt bra. De första två låtarna är med ett band som jag känner, lärde känna dem när jag komfimerade mig för typ 2 år sedan, och nu har det gått riktigt bra för dem. De har bytt namn från "Coastline" till "Scarlet Blue" och har vunnit Livekarusellen förra året, som är en musiktävlig för änn så länge okända band, och de fick turnera lite i Sverige!

My street

Tog en bild som beskriver min vardag väldigt bra, går den här gatan upp och ner minst två gånger om dagen varje dag, och har gjort det i 12 år nu, så kommer nog bli lite vemodigt att gå upp och ner för en ny amerikansk gata snart.. Men jag kommer ju hem till mitt ljuva hem om 9 månader så är lugnt!
 
Till höger ser ni pappas Saab, vårt släp med pappas kajak på taket.
 
Tänk att jag sprang på samma gata för 12 år sedan med.. Då va jag 5 år och jag, Sofie och Ann-Chalotte (se bodde lite längre ner på gatan) lekte nästan varje dag i skogen till vänster som ni inte ser. Good old times..

Up in the sky

Jag kollade just ut genom mitt fönster och såg att det hade spruckit upp lite mellan molnen, och jag såg stjärnorna! Så jag grabbade fort tag i min kamera och Ninnis stativ och sprang ut för att fånga vyn. Tyvärr va det lite för molnigt ändå, och lite ljust, och jag hade lite dåliga prylar, men jag tycker ändå det blev helt okej bilder för att vara min första stjärnfotografering!
 
Ungefär såhär såg det ut genom mina ögon.
 
Molnen strök runt, och stjärnorna hann röra på sig, så lång slutartid va jag tvungen att ha.
 
Här ser ni hur stjärnorna rör på sig, kameran stod helt stabild, så det beror inte på några skakningar som gjort att stjärnorna blivit streck, de flyttader helt enkelt på sig under bildens tid!
 
Ja, lite såhär såg min utsikt ut, men nu är det tyvärr molnigt igen, så ser inte längre några stjärnor.. Jag undrar om man ser samma stjärnor i USA som från mitt sovrumsfönster här i Sverige?

Stockholm södra

 
Södra ststion på en fredageftermiddag innan rusning.
 
 
En bit av nedre Götgatan samma dag.
 
Idag har jag inte gjort mycket, vaknade, chillade, åt, kollade på tv, fixade mig och åkte sen till stan för att möta upp Karin som gav mig hennes sommarbusskort, som räcker en vecka längre än mitt som går ut imorgon, och jag vill ju kunna lämna lilla Västerhaninge även nästa vecka! Karin har fått sitt terminskort av skolan, så hon behövde inte sitt gamla längre ändå. 
Jag mötte även John, Mona och några andra från min gamla klass, men jag John och Mona åkte till T-centralen och gick lite på Drottninggatan för att vänta in Johns tjej Hanna. På den tiden vi väntade hann jag hitta en jättefin vintage cheerleading kjol på American vintage! Superfin, ska nog visa en bild på den imorgon.
Jag hade tänkt ta en bild från längst upp på Drottninggatan och ner över hela gatan, men det började spöregna, och jag ville inte riskera livet på min älskade kamera, så den bilden får bli någon annan gång.
 
Väl hemme igen vid halv 6 tiden ställde jag mig i köket och gjorde vegetarisk lasagne, med suchini istället för pastaplattor, hyvlade bara till plattor med en osthyvel av suchinin. Blev supergott, och själv kände jag ingen skillnad på pastaplattor eller suchinin, haha!
 
Troligen är det här min sista fredag hemme i sverige, eftersom sista dagen att få familj är nästa onsdag, och man skickas nog iväg senast nästa fredag, så jag tänker därför nu baka en riktigt svensk kladdkaka med daim och snickers i!
Hoppas alla har en fin fredag, för nu är det dax för FREDAGSMYYYS!

The best meal of the day

Hej igen! Nu börjar det bli natt igen, ocg jag har hunnit med en skön joggingtur på typ 5km, va väldigt skön lift, och perfekt värme för jogging! Men det bästa med träning är ändå känslan efter, och den gillar jag att fira med en stor frukttallrik! (okej, jag firar alla mina kvällar med sånna här frukttallrikar..) Ikväll är mitt fruktfat even better än det brukar vara, eftersom mina hemodlade björnbär och vindruvor är mogna! MMMMmmmmMMMmMMMMm
 
I know you want it! Och jag har hört att man äter mycket med ögonen, så då tänkte jag att ni ju kan få smaka på den här bilden, hehe, jag och min dåliga humor, haha!

Some more pics

 
 
Fixade två till bilder från igårkväll! Himmlen på den översta bilden tycker jag blev väldigt cool, molnen rör sig licksom i bilden.

Night photos from Katarinahissen

Hej! Igårkväll mötte jag Martin och hans kompis Marcus på Medborgarplatsen, och vi gick till Katarinahissen för att förbereda oss för att nattfota, eller kanske inte "natt", men fota stan i mörker. Det va verkligen en rolig kväll, och jag lärde mig mycket nytt! Nu har jag ägnat några timmar åt att fixa bilderna som blev bäst, det tråkiga när man nattfotar är att man sällan får till mer än kanske 3-4 bilder som man är nöjd med, eftersom det krävs typ 3 bilder till varje bild, men de man får till blir helt klart värda allt arbete!
 
 
 
 
Här är de bilder jag är mest nöjd med! Hoppas ni gillar dem me!

Wedding anniversary

Hej! Har inte bloggat på ett tag för jag har inte haft lust, men så ni vet:
Jag vet ingenting nytt angående USA, har ingen famij ännu, men jag kommer få en senast den 4 september. Jag KOMMER ATT FÅ ÅKA, så det finns ingen möjlighet att jag blir kvar, jag är säkrad en plats. Tyvärr får jag dock inte åka till New York innan på så kallat "förberedelseläger" eftersom sista resan för det gick idag..
 
Igår va jag med mamma och pappa i stan, det va deras bröllopsdag, så vi gick runt och sen satte vi oss och åt på en restaurang vid slussen. Riktigt mysig dag!
 
 
 
 
 
 
 
 

Memories

Jag kollade igenom en gammal hårdisk och hittade massor av gamla bilder som fick mig att minnas massor av fina minnen! Detta är långt ifrån alla bilderna jag hittade med ett litet urval.
 
Bilden är tagen i den stora vattenpölen som bildas på vägen till Södra station på hösten, vid fontänen mellan medis och södra station.
 
För ungefär exakt ett år sedan va jag, Ninni, Ettis och några fler på Grönan och kollade på Magnus Uggla, jag tycker den här bilden förklarar precis hur den dan va - glad!
 
 
Jag fick även chansen i julas att låna en fotografs studio, hade med mig Ninni och John som modeller.
 
John
 
En del av min klass, sista veckan i 1:an, saknar dessa människor!
 
En vanlig solnedgångsbild som jag har piffat till lite.
 
 
Ja som sagt bara några bilder, men jag gillar de här bilderna! 
 
Idag har jag för övrigt övningskört till Farsta centrum med pappa, dit gick det superbra! Fick inte motorstopp en ända gång! På vägen hem gick det dock inte lika bra.. råkade nästan köra in i nån mercha när jag skulle byta fil och glömde kolla, och backade nästan in i en opel eller nått när jag skulle starta vid ett rödljus i nedförsbacke... Jag ber om ursäkt till er stackare som fick dödsångest av att ha mig i trafiken, jag kan säga att jag själv är like livrädd som ni när jag sitter bakom ratten. Men det kunde varit värre, största delen av turen gick det ju prima!
På kvällen hade vi lite "kräftis" med familjen bara, eller det va bara mamma och pappa som åt kräftor, jag äter ju inte djur, och knappt min bror heller, men han gillar inte kräftor heller. Vi åt istället rosa rödbets/kikärts biffar, va supergott!

Homemade macarons

 
 
Imorse när jag vaknade hade jag ingen aning om vad jag skulle göra, så jag bestämde mig för att gå till handen och hem igen. Det tog 2 timmar att gå, och va där i en timme typ, lånade lite böcker på bibblan, och köpte ingredienser till macaromsen som jag gjorde när jag kommer hem. De blev riktigt goda! Jag gjorde hälften med bara chokladsmak, och hälften med choklad och kaffe, personligen tycker jag de med kaffe blev bäst.
Receptet hittar ni här: RECEPTET 
I min fyllning la jag i 2 stora matskedar kakao i den med bara chpklad, sen tog jag hälften av smeten och hälde i drygt en halv tesked espresso pulver. 
De blev verkligen goda! Testa vett ja!

Japanese food night

Hej! Idag har jag hängt på Söder hela dagen. Först åkte jag in med min lillebror för att han behövde lite nya tröjor, och en frissör. Så vi gick runt en stund tills det var fixat. Sen gick jag till Eriksdalsbadet medans Patrik åkte hem. Såklart så började det spöregna precis när jag skulle gå dit, hade som tur var ett paraply, men det räddade inte precis mina skor och tights.. Men jag skulle ju ändå bada så skit samma tänkte jag. Väl i poolen haglade det, tills det övergick i spöregn, och sen skiftningar mellan sol och stora svarta moln, men det slutade aldrig regna helt. När jag hade 15 längder kvar av 40 (poolen är 50m, sp blir 2km) så började det åska, jag trodde badvakterna skulle tvinga upp alla ur poolen, så jag simmade fort som bara den för att hinna klart, vilket jag gjorde, på ny rekordtid tror jag, 45min! Man kanske borde simma i oväder oftare! 
För att mina skor och tights skulle torka ställde jag in dem i bastun, vilket faktiskt fungerade, visst skorna kanske inte va helt torra, men fullt tillräckligt!
 
När jag va klar på bades gick jag till Slusses och mötte upp John och Gabbi, vi gick omkring en stund och mötte sen upp Karin och Mona, vi gick till Tjärhovsplan, där vi mötte Jonna, och sen gick vi till vårt mål, Blue light oklahoma, Johns pappas restaurang! Det är en mysig liten Japansk restaurang högt upp på Åsögatan. Huset bjöd, eftersom Johns pappa en gång lovat att jag skulle få följa med dit och äta eftersom jag är så awesome! 
Vi fick alla sjukt god mat i kolosala mängder, verkligen gott! Eftersom jag va den enda vegetarianen fick jag egna rätter när de andra åt fisk, så fick mycket mer mat än dem, hehe!  Typ 8 sushis istället för typ hälften som de andra, värt!
 
Till höger ser ni mina vegetariska sushis, de va suuuuuupergoda!! Annars så delade vi på maten och plockade det vi ville ha typ från stora fat.
 
Nere till höger ser ni mina vegetariska tofukuber med någon typ av ingefära/koriander sås, bästa jag ätit på länge!
 
Till efterrätt tog jag en kopp grönt japanskt te, som serverades i en kopp med kinesiska på, haha!
Längst ner till vänster ser ni "toa-tofflorna", i Japan har man tydligen ett par speciella toffler för att gå på toa i!
 
Översta bilden är från toan, som är asball! Full med massa coola japanska gamla afisher! Nedre bilden är från promenaden till gamla stan för att ta tunnelbanan hem!
 

Butterfly

 
 
 

A day with my family!

Idag åkte jag, mamma och Patrik till kussarna i Eskilstuna för att fira Dennis som fyller 12 nästa söndag (min ena kussin), och för att säga hejdå till alla för min del, kommer inte träffa mina kussiner igen förren nästa sommar. Mormor och morfar och Ingrid och mina kussiners mormor och morfar va också där, och tillsammans kollade vi på när Kenny (min andra kussin) spelade en fotbollsmatch. Hans lag vann, men Kenny blev utvisad... aja, gossen är riktigt duktig, och har faktiskt kommit in på ett fotbollsgymnasium där han ska börja nästa vecka, så han ska också flytta hemifrån, eftersom det ligger så långt ifrån där han bor. 
Det va riktigt kul och mysigt att träffa alla!
 
Kennys lag har blå tröjor.
 
Moster Maria!
 
JAAAAAG!
 
Me and my brother from the same mother!
 
 
 
Dennis! 
 
Och Kenny! 
 
 

Some more pics from yestoday

 
 
Jag hittade de här bilderna på Matrins blogg (http://stateside.blogg.se/) som ni för övrigt borde checka in. De är från hans kamera från vår lilla fotorunda! Det är ju rätt sellan jag är med på bild eftersom jag gärna tar dem, så tänkte att dessa två bilder borde få va med på bloggen!

Etiennes birthday @ Gröna Lund

Idag va det Etiennes födelsedag! Och den ville hon spendera på Gröna Lund, och hennes vilja är vår lag på denna dag, så så blev de
Slänggungan blir alltid ett sånt fint motiv av någon anledning, den typ infamnar hela Gröna lund tycker jag, och bilderna ser så "fria" ut, jag tror det är för att man typ flyger.
 
 
 
 
 
 
Sen åkte vi en hel del Pop-expressen, typ 4 gånger, det va superkul, och kittlade verkligen i magen!
 
Jag tycker även det blev rätt bra bilder på den, lekte lite med slutartiden på kameran när jag väntade på att få åka.
 
Jag och Emma tog ett livsfarligt beslut och bestämde oss för att åka Eclips! Trodde jag skulle dö innan vi faktiskt satt där typ 200 meter över marken eller hur högt det nu är, kändes som om vi skulle krocka med ett flygplan. Dock blåste det väldigt mycket där uppe, och jag trodde gungan skulle knuta knut på sig själv, men vi överlevde. Nu när jag kom hem fick jag höra att det tydligen va klass 3 varning på vindstyrkan idag, jag har alltså varit uppe på denna höjd, i denna lilla gunga med de tynna kedjorna som höll mig kvar mot gravitationen i typ nån stormvarning! JAG KUNDE HA DÖTT!!
 
Söta Emma!
 
Jag och födelsedagsbarnet! Haha, Emma som tog bilden klickade först på fel knapp på kameran för att ta bilden, så jag pekade för att visa vilken hon skulle trycka på, tycker bilden blev rätt kul.
 
Insane, jag skulle aldrig i mitt liv våga min upp i den, den snurrar och rycker och man åker typ upp och ner, absolut inget för mig, men den blev cool på bild.
 
Sara och Ettis på väg in i kärlekstunneln. Jag förstår absolut inte vad som är så romantiskt med dessa platsbåtar. Det är ju bara en mörk tunnel med massa gamla halvnakna dockor och konstiga ljud i, om jag va ute efter nått romantiskt skulle jag hellre åka nått typ fritt fall, så jag och den jag då skulle åka med av kärleksskäl kunde få dödsångest och känna oss tvungna att berätta vad vi känner, ingen himla lame plastbåt!
 
Jag fick min älskade rosa sockervadd! SÅÅÅÅÅÅÅÅ god!! Jag bad killen som gjorde den att "Jag ska fota den här sockervadden, så den måste se perfekt och asgod ut!!" Jag tycker verkligen han lyckades! Plus att jag fick den typ en halv gång större än alla andra.
 
MMMMMMMmmmMMAGAAAD va god den va!! Visst blir ni lite sugna va?!?!?! Jag ska skaffa en egen sockervaddsmaskin att ha i mitt rum.
 
Ja, detta va min dag på Gröna Lund! Den kunde absolut inte ha blivit bättre på nått vis, har verkligen varit en toppendag! 
 

Top 2 worst cycle parking in Stockholm

 
Haha, Martin photobombade..
 
Jag måste säga att jag ser upp till de fighters till cykelägare som har låst fast sina cyklar såhär kreativt! Krävs mycket jobb! 
JAg ska låta mig inspireras av detta och aldrig mer bara låsa fast min cykel, de ska från och med nu alltid bli låst på ett nytt sätt och ställe!

A successful architecture

 
 
 
 
Martin visade den här byggnaden när vi va ute på våran mini-roadtripp norr on Stockholm, precis som jag så gillar han att fota strukturerad arkitektur, och det här huset va verkligen ett bra exempel! Det var licksom som en "spricka" genom huset med jättevackert färgade glasfönster i! 

Stockholm through my camera

 
 
Finaste fågelhuset jag någonsin sett, och nån måste ju bo där eftersom det ligger ett silverägg utanför dörren!
 
 
Slussen
 
Utsikt från Katarinahissen
 
Matrin
 
 
Haha, ända bilden på Martin där man såg hur han ser ut, dock gör han en ful min, men ja, that's Martin.
 
Här är mitt käk idag! En fet tallrik full med guds gåva till världen, Thaimat! Det va såååååå gott! 
 
NK, njut av bilderna folk, de är egentligen olagliga eftersom man tydligen inte får fota inne på NK, såg det först när vi gick ut, haha!
 
 
Det spöregnade hela vägen hem från stan till Vh, och det regnar fortfarande! Förstår inte vart allt vatten kommer från. Men jag ska inte klaga på vädret, är supermysigt! Sitter och redigerar dagens bilder, lyssnar på mysmusik med regnet i bakgrunden från gatan utanför balkongdörren, med rökelse i luften, kan nog inte bli så mycket bättre! Hoppas alla ni som läser har det lika bra som jag!
 

Old town in black & white

 
 
 
Idag har jag varit och fotat i Stockholm med Martin, en kille som också ska åka till USA med STS som jag träffade på förberedelselägret i våras. Vi fotar båda med Nikon och gillar att fånga samma typ av motiv på bild, så nu när han äntligen kom upp från hålan långt på andra sidan stan där han bor (okej är inte nån håla, men en mindre stad än Stockholm) så passade det perfekt att ta en fotorunda! 
Vi gick först från Plattan till Gamla stan, och där tog jag dessa bilder. Sen gick vi runt lite på Söder, gick upp till Katarinahissen, och sen till Stureplan där vi mötte upp hans pappa och lillasyster som vi skulle ta hand om ett tag. Vi fick även bilden då Martins pappa skulle på något möte och inte behöde den. Martin är ett år äldre än jag så han har körkort. Vi bestämde oss för att köra ut ur stan och hitta nån nice Thai restaurang, så vi irrade runt ett tag i förorterna innan vi hittade ett riktigt nice ställe! Efter maten åkte vi tillbaka till huvudstaden, och gick runt lite bara för att döda tid, jag köpte en present till Etienne som fyller 17 imorgon, och vi fotade lite i NK, lyckligt ovetande om att man inte fick fota där.. Men men, ingen sa nått, så då kan det inte ha gjort någon större skada!
Jag har haft en riktigt bra dag helt enkelt! Och det va riktigt kul att hänga med någon som är i precis samma sitts som jag, Martin har inte heller fått familj än, så vi kunde speckulera tillsammans! 
Hoppas han inte får åka innan mig, för jag hoppas vi kan fota igen nån dag, eller då ska vi ta nattbilder, i storstaden när allt är mörkt, och man kan leka mer med ljusen från alla bilar, hus och annat! Annars får vi ta det när vi kommer hem.

Keep calm

 
Hittade den här bilden på facebook i en av grupperna med alla som ska åka som Exchange students. Någon kreativ person nån stans i världens har gjort den, och nu är den på min blogg! 

Torö

Som sagt så fördrev jag ett dygn på Torö nyss på min vän Johns landställe, här är bilderna jag tog där!
 
 
Vi spelade massor av monopol, och jag vann. Så är det!
 
 
 
Det fanns ett enormt hallonland med krusbär och sånt, jag kunde öveleva där asso!
 
John skulle visa sin optimala "cool-pose", haha, stencool!
 
 
 
Ja, det va mina timmar på Torö lite kort! Som ett litet bevis på att jag verkligen va där!

Jag avnjuter denna kvällen med en kopp jordgubbste (min favorit), Bridesmaids och rökelse, kan det bli bättre? Jag älskar doften av rökelse, så mysigt! Tidigare idag kom jag hem från Johns landställe på Torö där jag spenderade drygt 24 timmar. Har badat, ätit gott och spelat massor av spel med han och hans lillasyster. Lägger snart upp lite bilder, tog dock inte så många.
 
Jag och Patrik (min bror) lagade indisk mat ikväll! Aubergine gryta med kikärtor, naanbröd och till efterrätt blev det en indisk saffrans och kardemumma yoghurt som jag blandade ihop. Till och med pappa gillade middagen, och han är nog denna jords mest vegetarianhatare, (han gillar aldrig min vegetariska mat, och skyller på att han inte blir mätt) men idag gillade han det! 
 
 
Nej jag vet inget om min placering i USA än, vilket suger! VILL VETA NU! Fick dock veta igår att om jag inte får nån familj innan sista resan till NY (ska dit i en vecka innan på nån typ av förberedelseläger innan jag åker till familjen) så för man inte åka dit, utan måste åka direkt till familjen. Sista dagen att få familj är 30 augusti, men sista NY:resan är den 25 augusti.. HOPPAS verkligen jag hinner med NY, har ju taggat och sparat massor till det!

The first day of my holiday

 
Idag har jag spenderat med mina fina vänner Etienne och Emma på stranden vid Rudan! DEt har varit en supermysig dag och jag är lite brunare än när jag va i morse. Kunde inte ha blivit bättre! Jag badade även för andra gången i år, haha, har seriöst bara badat TVÅ GÅNGER i år! Sjukt. Beror på att jag har jobbat, och att jag är en badkruka.

The last day on Primo Ciao Ciao

Igår va det min sista jobbdag på Primo Ciao Ciao där jag har jobbat hela sommaren för i år, kändes väldigt skönt, men fortfarande lite sorjligt, jag har ju massor av vänner där, och jag har kul när jag jobbar. Men när jag vaknade i morse kände jag mig gladare och friare än på länge, äntligen har jag sommarlov! 
 
Men iallafall, även om jag har jobbat på Primo 2 sommrar nu så hade jag aldrig gjort en pizza själv, även om det ju är stans bästa pizzeria! Så igår kväll tog jag tag i det och gjorde en "Erika-special" innan vi stängde! Blev den bästa pizzan jag nånsin ätit. Jag tog hem den till min lillebror och pappa som tyckte den va lika god som jag! (Mamma ville inte ha, hon vet inte vad hon missade..)
 
Pizzan i stenugnen!
 
Nöjd pizzabagare.
 
 

Jonnas surprise party

 
Igår fixade jag och några från klassen en överaskningsfest till Jonna som fyllde år för några dagar sedan. Hon blev superglad, och vi hade det riktigt mysigt! Vi började med att mötas på Medis och hjälpas åt att köpa allt vi behövde till överaskningfesten, ballonger, godis, läsk och present till Jonna. Sen gick vi hem till Emma, som bodde i världens coolaste lägenhet med utsikt över gröna lund och hela stockholm! Vi hjälptes åt att göra en tårta som vi skrev "Grattis" på koreanska på med blåbär. (Jonna kan koreanska). 
När vi hade firat klart gick jag John, Karin och Gabbi hem till Gabbi och fixade middag, sen satt vi på hennes balkong på söder hela kvällen och åt franska oliver, seriöst de godaste oliverna jag någonsin ätit! Vet inte vad de va med dem!
Det va en riktigt mysig dag!